Klopp ziet Liverpool in Duitsland gelijkspelen

admin • 00:12, 19-02-2016 / Laatste Update: 19:32, 12-12-2023

Valencia zorgde voor een fijne verjaardag voor trainer Gary Neville (41). Bij de rust leidde de ontketende Spaanse ploeg al met 5-0 in de thuiswedstrijd tegen Rapid Wien. Meteen ook een record want nooit eerder wist een team in de bewuste Europese competitie vijf keer raak te treffen in de eerste 45 minuten.

Santi Mina was de grote man met twee doelpunten en drie assists. Na de rust stokte de productie, al maakte Rodrigo er in de 89ste minuut nog wel 6-0 van.

De rentree van de Duitse trainer Jürgen Klopp (ex-Borussia Dortmund) in zijn vaderland leverde zijn nieuwe ploeg Liverpool bij FC Augsburg een doelpuntloos gelijkspel op (0-0). Aanvoerder Paul Verhaegh speelde bij de thuisploeg de gehele wedstrijd mee.

Huntelaar

Met Klaas-Jan Huntelaar op de bank hield Schalke 04 goed stand bij Sjachtar Donetsk: 0-0. De Nederlandse aanvaller mocht na langdurig warmlopen in de 88e minuut nog even invallen.

Rekik

Karim Rekik zag als wisselspeler zijn ploeg Olympique Marseille voor eigen publiek van Athletic Bilbao verliezen (0-1). De Spaanse ploeg kwam door een schitterende volley van Aritz Aduriz op voorsprong. Het was zijn 26ste goal in alle competities in dit seizoen.