Koeman evenaart met overwinning Evertons prestaties van afgelopen twee jaar

Proshots

admin • 19:03, 11-03-2017 / Laatste Update: 23:34, 05-01-2024

Ronald Koeman kan het nu bij Everton nog alleen maar beter dan zijn voorganger, Roberto Martínez, doen. De ploeg van de Nederlander won zaterdagmiddag met 3-0 van West Bromwich Albion en evenaarde daarmee het puntentotaal van de afgelopen twee seizoenen.

Op Goodison Park zette de Belg Kevin Mirallas de thuisclub zes minuten voor rust op 1-0. Een schot van Ross Barkley werd niet goed gepakt door West Brom-goalie Ben Foster en Miralles was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten.

Inmiddels staat het al 2-0, maar zo zette Kevin Mirallas Everton op 1-0 tegen West Bromwich Albion. #ziggosport #EVEWBA pic.twitter.com/nQkM5LhMGn

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 11 maart 2017

Op slag van rust verdubbelde Morgan Schneiderlin nog de score. De middenvelder ontdeed zich eventjes van zijn verdediger en had zo genoeg tijd om de bal langs de uitkomende doelman te schieten. Een harde klap voor West Brom, dat zo met een 2-0 achterstand aan de thee moest beginnen.

Morgan Schneiderlin maakt er op slag van rust 2-0 van. Everton leidt halverwege comfortabel tegen concurrent WBA. #EVEWBA #ziggosport pic.twitter.com/0P8d4oqg9l

Er gebeurde vrij weinig meer in het tweede bedrijf van het duel, maar toch maakte Romelu Lukaku aan alle onzekerheid (als die er nog was) een definitief eind. De Belgische spits pikte in de 82ste minuut zijn 19de treffer van het seizoen mee en besliste hij duel: 3-0.

Romelu Lukaku pikt ook nog zijn goaltje mee. Hij kopt alweer zijn negentiende van het seizoen binnen en zet Everton daarmee op 3-0. #EVEWBA pic.twitter.com/k8Cqdzs9Yk

Afgelopen twee jaar

Door de overwinning staat Everton na 28 wedstrijden met 47 punten op een zesde plek. De afgelopen twee jaar wist de ploeg uit Liverpool dit puntenaantal pas na het hele seizoen (38 wedstrijden) te halen. Toen werd Everton ook twee keer elfde.

Koeman heeft nu dus nog tien wedstrijden de tijd om door te pakken en in de buurt te komen van de 72 punten die de club in 2013/2014 pakte.