Koeman zet met Everton Leicester City op z'n plek (video)

admin • 21:25, 09-04-2017 / Laatste Update: 21:06, 12-12-2023

Everton heeft de opmars van Leicester City gestopt. De ploeg van manager Ronald Koeman won thuis met 4-2 van de regerend landskampioen, dat na het ontslag van Claudio Ranieri al 5 keer op rij had gewonnen in de Premier League.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Tom Davies de thuisploeg op voorsprong zette. Leicester rechtte de rug snel en stond binnen 10 minuten op voorsprong dankzij treffers van Islam Slimani en Marc Albrighton.

Lukake

Toch was het Everton dat bij rust op voorsprong stond. Romelu Lukaku en Phil Jagielka waren in de aantrekkelijke eerste helft nog trefzeker, waardoor Everton met een 3-2 voorsprong ging rusten.

Na rust bleef het spektakel uit. De 4-2 van Lukaku was één van de spaarzame hoogtepunten.