Kohlenpottderby blijft onbeslist, Ajax hoeft niet erg bang te zijn

admin • 19:24, 01-04-2017 / Laatste Update: 20:22, 05-01-2024

De Kohlenpottderby, zoals de strijd tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund wordt genoemd, is in Gelsenkirchen bij Schalke thuis in een gelijkspel geëindigd. Klaas-Jan Huntelaar mocht iets meer dan 5 minuutjes meedoen, maar kon niet meer de winst binnenhalen: 1-1.

Er werd na rust pas gescoord in de burenruzie. Borussia opende via Pierre-Emerick Aubameyang de score vanuit een voorzet van Shinji Kagawa in de 53e minuut.

Dortmund beslist de wedstrijd niet

Dortmund leek ongeveer een kwartier voor tijd op een 0-2 score te komen, maar het schot van toptalent Ousmane Dembele eindigde op de Schalke-lat.  Een paar minuutjes later was het wél raak voor de thuisploeg. Thilo Kehrer kon namelijk scoren op aangeven van Leon Goretzka.

Huntelaar

De ploegen hielden daarna elkaar in evenwicht. Ook Huntelaar kon niets meer betekenen voor Schalke in het Bundesliga-duel. Dortmund kon daardoor niet klimmen naar de 3e plek, maar blijft 4e staan. Schalke blijft steken op de 9e plek.

Ajax

Schalke is de tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Europa League, maar écht onder de indruk hoeven de Amsterdammers niet te zijn. De 1e wedstrijd is op 13 april in de Amsterdam Arena en de return is een week later in Gelsenkirchen.