Kompany even geen Anderlecht-trainer meer: ‘Hij moet meer speler zijn’

22 augustus 2019

BELGA

Anderlecht besloot het anders te gaan na de slechte seizoenstart in België, nadat voorlopig slechts 2 punten werden verzameld na 4 wedstrijden. Op zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van vrijdagavond bij titelverdediger Racing Genk, zei Simon Davies dat hij vanaf nu de eerste verantwoordelijke is voor de tactiek tijdens wedstrijden.


Die verandering moet Kompany in staat stellen zich meer te concentreren op zijn wedstrijd. Kompany zal vanaf nu ook de aanvoerder van Anderlecht zijn, waar de band in de eerste wedstrijden nog werd gedragen door andere spelers, waaronder Sami Nasri. “Vincent moet meer speler zijn tijdens de wedstrijden”, verklaarde de coach uit Wales het nieuwe plan. Davies deed dit seizoen al de persconferenties rondom de wedstrijden.

Leider op het veld
“Hij moet in staat zijn de ploeg echt te leiden op het veld. Natuurlijk twijfelt er niemand aan dat hij dat kan, maar het is belangrijk dat hij tijdens de match louter één van de spelers is. Zo zal ik, samen met mijn technische staf, de tactiek naast het veld helemaal op mij nemen. Want je kan dan wel sommige zaken vooraf plannen, tijdens een match gebeuren er toch altijd verrassende dingen. Die pak ik op mij,” zegt Davies.