Kongolo met Huddersfield van laatste plek af in Premier League

25 november 2018

AP

Terence Kongolo heeft met Huddersfield Town de 2e overwinning van dit Premier League-seizoen gevierd en heeft daarmee de laatste plek weer afgestaan. Bij het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers won de ploeg van manager David Wagner met 2-0, dankzij treffers van Aaron Mooy.


Kongolo speelde, zoals gebruikelijk, de hele wedstrijd bij Huddersfield als linksback.

Mooy goud waard
Hij zag zijn Australische teamgenoot Mooy al na 5 minuten de score openen in stadion Molineux. De middenvelder schoot een kwartier voor tijd de 2-0 binnen uit een vrije trap. Het bleek genoeg om de zege veilig te stellen tegen Wolverhampton Wanderers, dat overigens zonder op te vallen in Portugese Liga NOS had kunnen uitkomen. 

Portugees tintje
Dat over The Wolves een Portugees sausje zit, is bekend. Dit duel was het helemaal extreem: trainer Nuno, ook een Portugees, stelde liefst 6 van zijn landgenoten op én liet er ook nog één invallen. Dit alles valt te herleiden naar het klantenbestand van de invloedrijke zaakwaarnemer Jorge Mendes. Niet dat dit slechte resultaten oplevert; integendeel. Wolverhampton staat keurig in de middenmoot en pakte al punten tegen Manchester City, Manchester United en Arsenal.

Huddersfield Town doet het aanzienlijk minder, maar verlaat door de zege de laatste plaats en gaf die weer over aan Fulham.