Koning Messi toont wereldklasse en schiet Barça langs Espanyol in voetbalshow (video's)

Pro Shots / Action Images

admin • 23:55, 08-12-2018 / Laatste Update: 21:23, 04-01-2024

Lionel Messi heeft in de derby van Barcelona opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. De Argentijn, 5e bij de Gouden Bal-verkiezing, schitterde met geweldige vrije trappen én fantastische steekpasses. In het Estadi Cornellà-El Prat won Barça met 0-4 van Espanyol.

Vooral de eerste vrije trap van Messi was een hele lekkere. Tussen de paal en de bal paste geen a4-tje meer, zo strak zat de bal in de bovenhoek. Daar bleef het echter niet bij, want na een weergaloze slalom, leverde de kleine aanvaller ook de bal panklaar af voor Ousmane Dembélé, die de bal vervolgens prima binnenkrulde (0-2).

Vlak voor rust maakte Luis Suarez er nog 0-3 van toen hij de bal vanuit onmogelijke hoek binnenschoot.

Nog een heerlijke vrije trap

Het toetje kwam in de 65ste minuut toen Messi opnieuw zijn kwaliteit met een vrije trap toonde. De bal vloog niet helemaal in de kruising, maar was onhoudbaar voor de keeper van Espanyol.

Een kwartier voor tijd leek Espanyol de eer te redden na een kopbal van Oscar Duarte, maar de videoscheidsrechter keurde de treffer na minutenlang beraad af vanwege buitenspel.

Check hieronder de heerlijke doelpunten van deze voetbalvoorstelling van Barcelona.