Koning Zlatan bezorgt United de League Cup ten koste van strijdbaar Southampton

Proshots

Trevor Wagener • 20:35, 26-02-2017 / Laatste Update: 17:18, 07-01-2024

Manchester United heeft beslag gelegd op de League Cup. Op Wembley maakten The Red Devils het nog spannend voor het dapper spelend Southampton door een 2-0 voorsprong weg te geven. In de 87ste minuut maakte Zlatan Ibrahimovic de beslissende 3-2.

De Zweed hielp zijn club in het 1e bedrijf nog op de goede weg door een vrije trap van 25 meter fantastisch binnen te schieten. De wedstrijd leek volledig in de pocket toen Jesse Lingard 5 minuten voor de pauze voor de 2-0 aantekende. Doelman Fraser Forster zag er bij beide goals niet goed uit. Nog voor dat Andre Marriner voor het rustsignaal floot, bracht topaankoop Manolo Gabbiadini de spanning terug.

GabbiaDiamant

Diezelfde Gabbiadini zette Wembley kort na rust compleet op zijn kop. De van Napoli overgekomen aanvaller rijgt, sinds hij deze winter voet zette op Engelse bodem, de doelpunten aaneen en zo ook in de 49ste minuut. Southampton geloofde opnieuw op een 1e prijs sinds 1976, maar ook United gaf zich niet gewonnen.

Zlatan knows best

Uiteindelijk velde Zlatan alsnog het vonnis over de moegestreden Saints. De aanvaller, die zijn 30ste prijs uit zijn loopbaan pakte, zorgde er zo persoonlijk voor dat zijn coach José Mourinho zijn eerste prijs als United-coach bij mocht schrijven.