Koploper Brugge geeft Zulte Waregem dankzij Vormer pak rammel

admin • 23:21, 24-02-2017 / Laatste Update: 06:10, 05-01-2024

De Belgische koploper Club Brugge heeft vrijdagavond de nummer 3 van de competitie hardhandig over de knie gelegd. Zulte Waregem werd met 5-0 weer naar huis gestuurd. Ruud Vormer scoorde 2 keer voor de thuisclub.

Snel gespeeld

De wedstrijd was al vrij snel gespeeld in de toeristische stad in Vlaanderen. Onze landgenoot Ruud Vormer mocht de score openen tegen concurrent Zulte Waregem. In de 4e minuut kopte hij de bal achter doelman Sammy Bossut.

Weer Vormer

Daar bleef het niet bij in de 1e helft. In 13 minuten tijd werd namelijk nog eens 3 keer gescoord. Bjorn Engels (28'), Jose Izquierdo (31') en opnieuw Vormer (41') zetten Club al voor rust op een 4-0 voorsprong. Bij beide goals van de voormalig Feyenoorder was Laurens de Bock de aangever.

Walk-over

Het leed was nog niet voorbij voor de bezoekers en het thuispubliek mocht nog een keer op de banken staan. Jelle Vossen benutte namelijk in de 70e minuut een penalty en zette daarmee de stand op 5-0.

Fier aan kop

Club Brugge blijft dankzij de soevereine overwinning de koploper in de Jupiler Pro League. Zij waren al zeker van de play offs, maar de 1e plek geeft een betere uitgangspositie, omdat de punten van de nummers 1 tot en met 6 worden gehalveerd. Nummer 2 Anderlecht komt na het succesvolle optreden in de Europa League pas zondag in actie tegen Genk, dat eveneens in actie kwam in de Europese competitie.

Brugge staat op 58 punten in de competitie. Zulte Waregem blijft steken op 50 punten en Anderlecht staat 2e met 55 punten.