Koploper City wint weer, Van Aanholt verslaat Burnley (video's)

admin • 19:07, 01-12-2018 / Laatste Update: 22:19, 04-01-2024

Manchester City gaat nog steeds lekker in Engeland. De ploeg van trainer 'Pep’ Guardiola won thuis met 3-1 van het AFC Bournemouth van Nathan Aké en pakte alweer de 6e zege op rij in de Engelse competitie. Daardoor zijn de Citizens nog altijd ongeslagen koploper in de Premier League.

City, dat zich doordeweeks kwalificeerde voor de knock-out-fase van de Champions League na een 2-2 gelijkspel bij Olympique Lyon, kon in de eerste 10 minuten weinig creëren tegen Bournemouth, waar Aké in de 5-mans defensie stond. Na 16 minuten was het toch 1-0 door een treffer van Bernardo Silva. De koploper leek met een voorsprong te gaan rusten, maar vlak voor de pauze trof Bournemouth-spits Callum Wilsom doel: 1-1.

Check hier de 1e 2 goals:

Winnen in de 2e helft

In de 2e helft ging de thuisploeg vol op jacht naar de voorsprong en die jacht leverde ruim tien minuten na rust de 2-1 op: Raheem Sterling scoorde, alweer de zesde keer op rij dat de buitenspeler het net wist te vinden tegen Bournemouth. Tien minuten voor tijd beslite İlkay Gündoğan de wedstrijd: 3-1.

12 gewonnen, 2 gelijk

Dankzij de overwinning blijft Manchester City ongeslagen koploper in de Premier League. De Citizens hebben 38 punten na 14 wedstrijden. Bournemouth zakt wat verder weg in de subtop.

Kelderkraker

Crystal Palace heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Palace, waar Patrick van Aanholt de hele wedstrijd speelt, won de kelderkraker tegen Burnley op het eigen Selhurst Park met 2-0. James McArthur maakte al na een kwartier de eerste treffer, waarna Andros Townsend in de 77e minuut de wedstrijd in het slot gooide.

Propper vs. Kongolo

Verder won West Ham United met 0-2 op bezoek bij Newcastle United, pakte Leicester City met 2-0 de zege tegen Watford en won Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) op bezoek bij Terence Kongolo (Huddersfield Town): 1-2. Mathias Jørgensen zorgde al na één minuut voor de 1-0, maar na een vroege rode kaart voor de thuisploeg wist Brighton & Hove Albion toch nog de zege te pakken. Door doelpunten van Shane Duffy en Florin Andone werd het 1-2.