Koploper Club Brugge gaat onderuit bij Racing Genk

admin • 18:07, 28-02-2016 / Laatste Update: 05:44, 06-01-2024

Club Brugge is zondag bij Racing Genk tegen een nederlaag opgelopen. De Limburgers waren met 3-2 te sterk voor de koploper van de Belgische Jupiler Pro League, die nu AA Gent met evenveel punten naast zich weet. De titelverdediger won vrijdag al met 3-1 van Lokeren. Genk is door de winst vrijwel zeker van deelname aan de play-offs om de landstitel.

Eerste nederlaag na 7

Thomas Meunier had Brugge na een kwartier nog wel op voorsprong gezet, maar dankzij doelpunten van Nikos Karelis (strafschop), Thomas Buffel en Mbwana Aly Samatta stond het tien minuten voor tijd 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. Hans Vanaken bracht in de 83ste minuut de spanning nog even terug, maar Brugge kwam niet meer op gelijke hoogte. Het was de eerste nederlaag voor de ploeg van trainer Michel Preud'homme na zeven competitie-overwinningen op rij.