Koploper Dortmund kan weer niet winnen en ziet Bayern dichtbij komen

REUTERS

admin • 23:48, 18-02-2019 / Laatste Update: 13:54, 12-12-2023

Uit bij hekkensluiter Nürnberg heeft Borussia Dortmund voor de 3e keer op rij gelijkgespeeld. BVB kreeg bakken met kansen, maar Christian Mathenia keepte de wedstrijd van zijn leven. Daardoor is het verschil tussen koploper Dortmund en nummer 2 Bayern nu nog maar 3 punten.

Nadat Dortmund eerder deze maand niet langs Eintracht Frankfurt (1-1) en TSG Hoffenheim (3-3) kwam, werd het uit bij Nürnberg 0-0. Met nog 12 speelronden voor de boeg is Bayern München, dat eerder nog aan een rampseizoen bezig leek te zijn, akelig dichtbij gekomen.

Te laat wakker

Dortmund begon slordig aan de wedstrijd en Nürnberg, laatste in de Bundesliga, kreeg in de 1e helft genoeg kansen om op voorsprong te komen. Toen Dortmund in de 2e helft volop op zoek ging naar een doelpunt, hield Mathenia alles tegen.