🎥 | Koploper Liverpool buigt vroege achterstand tegen Spurs na rust om

Sjors Tanis • 20:24, 27-10-2019 / Laatste Update: 21:22, 04-01-2024

Liverpool heeft op het eigen Anfield met veel moeite gewonnen van Tottenham Hotspur. De koploper wist in de 2e helft een zeer vroege achterstand weg te werken: 2-1.

De ploeg van trainer Jurgen Klopp blijft ongeslagen koploper in de Premier League met 28 punten uit 10 duels, 6 punten meer dan nummer 2 Manchester City.

Bezoekers razendsnel op voorsprong

Spurs had na nog geen minuut al de voorsprong te pakken toen spits Harry Kane het net vond: 0-1. Liverpool, dat vorige week tegen Manchester United voor het eerst dit seizoen punten liet liggen in de Premier League (1-1), moest vervolgens in de achtervolging om niet tegen de 1e nederlaag van het seizoen aan te lopen.

Comeback na pauze

Waar het voor rust niet lukte om te scoren voor de thuisploeg (waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een basisplaats hadden), was het snel na rust wél raak. Middenvelder Jordan Henderson trof doel en trok de stand weer gelijk. Liverpool wilde meer en kreeg een kwartier voor tijd de ideale kans via een strafschop. Sterspeler Mohamed Salah faalde niet en bezorgde de koploper op Anfield tóch nog de 3 punten.

Liverpool blijft dus ruim koploper in de Premier League, terwijl Tottenham Hotspur verder achterblijft. De club uit Londen staat na 10 duels op plek 11, met 16 punten minder dan The Reds.

ManUnited wint ook, ondanks penaltykiller Krul

Manchester United wist met 1-3 te winnen op bezoek bij Norwich City. Scott McTominay en Marcus Rashford hadden United voor rust al op een 2-0 voorsprong gezet, maar dat had zeker 4-0 kunnen zijn: Norwich-doelman Tim Krul stopte 2 strafschoppen (van Rashford en Anthony Martial). Na rust wist Martial op aangeven van Rashford toch zijn doelpunt te maken: 0-3. In de slotfase scoorde Onel Hernández nog tegen namens Norwich City.

Gelijkspel Arsenal

Arsenal speelde met 2-2 gelijk op eigen veld tegen Crystal Palace. Verdedigers Sokratis Papastathopoulos en David Luiz zetten de thuisploeg binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong, maar via Luka Milivojević en Jordan Ayew wist Crystal Palace toch een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat kwam mede omdat de VAR een 2e treffer van Papastathopoulos liet afkeuren.

Patrick van Aanholt speelde de hele wedstrijd namens Crystal Palace, dat 6e staat met 15 punten. Dat is 1 punt minder dan nummer 5 Arsenal.

Eerder op de zondag eindigde het duel tussen Newcastle United en Wolverhampton Wanderers in 1-1. Het meest opvallende moment was waarschijnlijk deze zaag-actie!