Koploper Manchester United zet ook Leicester City aan de kant

Brian Vesseur • 22:21, 26-08-2017 / Laatste Update: 21:32, 05-01-2024

Manchester United heeft in eigen huis van Leicester City gewonnen. Op Old Trafford werd het 2-0, door doelpunten van invallers Marcus Rashford en Marouane Fellaini.

Na een moeizame eerste helft, kreeg Romelu Lukaku na ruim 50 minuten dé kans op de 1-0. De Belgische spits mocht namelijk aanleggen vanaf elf meter, maar Kasper Schmeichel stopte de pingel. Rashford, die voor Juan Mata in het veld kwam, wist na 70 minuten wél de score te openen.

Opvallende stats voor Fellaini

Fellaini verdubbelde de score 10 minuten later. Het is opvallend dat er sowieso veel wordt gescoord als de Belg in het veld staat. In de afgelopen 3 wedstrijden al 6 keer. En dat is veel, want Manchester United scoorde in die wedstrijden 10 keer en Fellaini kwam telkens pas na de 75e minuut in het veld.

Automatisch is het dan ook opvallend dat United laat scoort. Ook nu moesten de fans weer tot diep in de tweede helft wachten. Van die 10 goals scoorde United er maar 3 - in 3 wedstrijden - vóór de 70e minuut.