Koploper Sporting Portugal onderuit ondanks goal Dost

Martijn Baars • 08:00, 19-09-2016 / Laatste Update: 01:39, 08-01-2024

Na vier overwinningen op rij heeft Sporting Portugal voor de eerste keer dit seizoen verloren in de competitie. De ploeg van Jorge Jesus ging zondagavond met 3-1 onderuit bij Rio Ave. Het doelpunt van Sporting kwam op naam van Bas Dost, die als invaller tot scoren kwam in de 82e minuut. Ondanks de nederlaag blijft Sporting nog wel koploper in de Portugese competitie, met twee punten voorsprong op Sporting Braga, Benfica en FC Porto.

Bas Dost scoorde vorige week ook al tijdens zijn debuut voor de Portugese club tegen Moreirense (3-0).

Deceptie tegen Real

Voor Sporting was het de 2e nederlaag binnen 5 dagen. In de Champions League verloor de ploeg van Jorge Jesus woensdagavond met 2-1 bij Real Madrid, dat pas in de 89e minuut de gelijkmaker produceerde en daarna ook nog de zege veiligstelde.

Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos behoorden zondag niet tot de wedstrijdselectie van Sporting Portugal.