De kwartfinales van de Afrika Cup: veel favorieten al uitgeschakeld (poll)

10 juli 2019

BSR/SOCCRATES

Ghana, Kameroen, Egypte, Marokko. Deze 4 landen liggen al uit de Afrika Cup, terwijl de kwartfinales nog moeten beginnen. Woensdagmiddag beginnen die, met als eerste Senegal - Benin. Doordat er al zoveel toplanden zijn uitgeschakeld, zou de Afrika Cup zomaar een verrassende winnaar kunnen krijgen.


Van de 8 landen die nog over zijn, hebben 3 nog nooit de Afrika Cup gewonnen: Senegal, Benin en Madagaskar. Het laatstgenoemde eiland doet zelfs voor het eerst mee aan het toernooi! Madagaskar pakte direct de groepswinst in hun poule.

Woensdag
Op woensdag spelen om 18:00 uur Senegal en Benin tegen elkaar. Om 21:00 uur staat Nigeria - Zuid-Afrika op het programma. Dat is wél een krakertje: in de halve finale zal er dus weer een favoriet zijn uitgeschakeld. Zuid-Afrika won in de achtste finale van Egypte, Nigeria versloeg Kameroen.

Donderdag
Ivoorkust en Algerije trappen om 18:00 uur de donderdag af. Weer 2 topfavorieten tegenover elkaar. Zij hadden het op papier wat makkelijker in de vorige ronde. Algerije won met speels gemak van Guinee, Ivoorkust won nipt van Mali. De laatste kwartfinale gaat tussen Madagaskar en Tunesië. Op voorhand lijkt Tunesië favoriet, maar Madagaskar stunt het hele toernooi al!

Welke 4 landen denk jij dat doorgaan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...