Van la Parra en Huddersfield dwingen replay af tegen Manchester City

Bart van der Wijst • 19:08, 18-02-2017 / Laatste Update: 16:06, 12-12-2023

Manchester City is in de 5de van de FA Cup niet verder gekomen dan een gelijkspel bij Huddersfield Town. In het John Smith's Stadium werd het 0-0. Dat betekent dat de manschappen van Pep Guardiola een replay moeten spelen om te bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde van het prestigieuze toernooi. Wanneer dat duel gespeeld wordt, is nog niet bekend.

Manchester City begon met een 'B-elftal' - in hoeverre je daarvan kunt spreken bij die club. Huddersfield Town, dat knap 3de staat in het Championship, beperkte zich 90 minuten lang tot verdedigen. In die missie slaagde de ploeg van Rajiv van La Parra met verve. Het elftal van Guardiola domineerde natuurlijk in balbezit, maar kwam zelden tot grote kansen. City kwam in de 1ste helft goed weg; Philip Billing scoorde, maar stond buitenspel. Daardoor bleef het doelpuntloos in het FA Cup-duel.