Lampard ziet Chelsea verliezen door de VAR

BSR Agency

Brian Vesseur • 09:40, 18-02-2020 / Laatste Update: 10:04, 07-01-2024

Frank Lampard was pislink na de wedstrijd van zijn Chelsea tegen Manchester United. In eigen huis werd het 2-0 voor de bezoekers, maar het wedstrijdbeeld had heel anders kunnen zijn. Chelsea-trainer Lampard is namelijk dat de VAR een overduidelijke fout maakte.

"Maguire had rood moeten krijgen. Dat was overduidelijk. Die beslissing was cruciaal en had de wedstrijd een heel andere wending gegeven." Aanvoerder Harry Maguire van Manchester United raakte in de eerste helft tegenstander Michy Batshuayi met een trap in de liesstreek. De arbitrage liet het incident onbestraft.

En dan ook nog scoren

Maguire maakte in de 66e minuut ook nog eens het tweede en beslissende doelpunt op Stamford Bridge. Volgens Lampard had hij op dat moment echter al lang niet meer op het veld mogen staan.

,,Ik begrijp niet waarom de arbiter het incident niet op de monitor langs de lijn heeft bekeken. Juist voor dit soort zaken is de VAR toch ingevoerd? Dan had de scheidsrechter vanuit een andere hoek de charge van Maguire absoluut geconstateerd.”