Deze landen hebben zich deze week gekwalificeerd voor het EK

15 oktober 2019

Soccrates Images

België kwalificeerde zich donderdag tegen San Marino als eerste voor het EK. Na de 9-0 zege op het kleine voetballand was het duidelijk in Groep I. Ook Rusland, de nummer 2 in die poule, is al zeker van kwalificatie. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat nummer 3 Cyprus 11 punten achter. Een overzicht van alle landen die al zeker zijn van EK-deelname.


Verrassend genoeg is Oekraïne al gekwalificeerd in Groep B. Portugal en Servië strijden daar om het andere ticket.

Groep F
In Groep F is Spanje zeker van deelname aan het EK. Roemenië zou in theorie nog op evenveel punten kunnen komen, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Spanjaarden. Zweden is de nummer 2 in die poule, maar Roemenië heeft maar 1 punt minder.

Groep G
Polen is ook al zeker van het EK in de zomer van 2020. Oostenrijk, ook uitkomend in Groep G, is er heel dichtbij. Eigenlijk kan het land alleen in theorie nog uitgeschakeld worden.

Groep I
Italië heeft als laatste van dit rijtje een EK-ticket binnen. Zij wonnen alles in Groep I. Finland staat daar verrassend 2e, met 5 punten voorsprong op het soepie! Er zijn in die poule nog 2 wedstrijden te spelen.

En deze landen zijn er dichtbij...
Welke landen kunnen we alvast met potlood opschrijven? In Groep A lijkt Engeland zeker van deelname, terwijl Tsjechië en Kosovo strijden om het andere ticket. Groep C is de poule van Nederland, waar ook Duitsland door lijkt te gaan. Op papier kan Noord-Ierland ook nog een EK-ticket ophalen.

Ierland had zich dinsdag kunnen plaatsen voor het EK, maar door een nederlaag zijn er nog 3 landen in de race: naast Ierland zijn dat Denemarken en Zwitserland. In Groep E lijkt Kroatië door te gaan, terwijl Hongarije en Slowakije ook nog strijden om een ticket.

Groep H is verrassend leuk, met Frankrijk en Turkije samen op kop. Zij lijken samen door te gaan, aangezien nummer 3 IJsland 4 punten minder heeft. Er zijn nog maar 2 wedstrijden te spelen.