Lazio bezorgt Juventus eerste thuisnederlaag sinds augustus 2015

Martijn Baars • 21:57, 14-10-2017 / Laatste Update: 22:31, 08-01-2024

Lazio Roma heeft Juventus in Turijn op een zeldzame nederlaag getrakteerd. De Romeinen wonnen dankzij 2 goals van spits Ciro Immobile met 2-1 van 'de Oude Dame'.

De laatste competitienederlaag van Juve in eigen huis dateerde alweer van 23 augustus 2015, toen Udinese met 0-1 won. In dik 2 jaar verloor Juventus geen enkele competitiewedstrijd voor eigen publiek.

Immobile

Ook tegen Lazio leek er niets aan de hand. Halverwege de eerste helft opende Douglas Costa met zijn eerste de score voor Juve. Pas na rust werd het gelijk via Immobile. Diezelfde Italiaanse spits scoorde meteen daarna ook de 1-2, uit een strafschop.

Gemiste pingel

Diep in blessuretijd kreeg Juve nog een penalty van de videoscheids om de gelijkmaker binnen te schieten. Maar Paulo Dybala zag zijn inzet gehouden worden door Strakosha, de keeper van Lazio.

Stand in de Serie A

Door de zege komt Lazio op gelijke hoogte met Juventus. De Bianconeri hebben 2 punten achterstand op koploper Napoli, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen AS Roma.