Lazio boekt knappe overwinning bij Fiorentina

admin • 21:21, 09-01-2016 / Laatste Update: 19:25, 12-12-2023

Lazio heeft zaterdag een verrassende zege geboekt bij Fiorentina. De Romeinen, met Wesley Hoedt in de basis, wonnen met 3-1 van de nummer drie in de Italiaanse Serie A.

Lazio heeft zaterdag een verrassende zege geboekt bij Fiorentina. De Romeinen, met Wesley Hoedt in de basis, wonnen met 3-1 van de nummer drie in de Italiaanse Serie A. De openingstreffer, gemaakt door de Senegalees Balde Diao Keita, viel in de blessuretijd van de eerste helft. Na 90 minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord, maar in de extra tijd vielen nog drie doelpunten. Eerst verdubbelde Sergej Milinkovic-Savic de voorsprong, waarna Facundo Roncaglia tegenscoorde namens de thuisclub. De merkwaardige slotfase werd besloten met een treffer van Felipe Anderson.

Hoedt kreeg geel, zijn land- en clubgenoot Edson Braafheid deed het laatste kwartier mee in Florence. Fiorentina miste de kans om, in ieder geval voor even, koploper Internazionale af te lossen. Het heeft één punt achterstand op Inter dat zondag uit speelt tegen Atalanta Bergamo. Napoli is de nummer twee, Lazio staat voorlopig negende.