Lazio kan Champions League vergeten na dure nederlaag

Martijn Baars • 22:37, 13-05-2017 / Laatste Update: 10:43, 07-01-2024

Lazio heeft geen kans meer op een plaats in de Champions League voor volgend seizoen. De nummer 4 van de Serie A verloor de uitwedstrijd bij Fiorentina (3-2) en kan daardoor nummer 3 Napoli niet meer achterhalen.

Keita Baldé schoot Lazio nog wel op voorsprong (1-0). Vervolgens maakte Khouma Babacar gelijk en tekende Nikola Kalinic namens de thuisploeg voor de 2-1. Drie minuten later passeerde Cristiano Lombardi zijn eigen doelman van Lazio (3-1). In de slotfase tekende Alessandro Murgia nog voor de 3-2 van de Romeinen.

Wel Hoedt, geen De Vrij

Wesley Hoedt speelde heel de wedstrijd voor Lazio. Hij kreeg in blessuretijd een gele kaart. Stefan de Vrij maakte geen deel uit van de selectie van de ploeg die woensdag de bekerfinale tegen Juventus speelt.