Lazio houdt zicht op Europees voetbal

EPA

admin • 23:08, 17-04-2016 / Laatste Update: 03:30, 06-01-2024

Wesley Hoedt heeft zondag met Lazio zicht gehouden op Europees voetbal. De Romeinse ploeg won in het eigen Stadio Olimpico met 2-0 van Empoli, door doelpunten in de eerste helft van Antonio Candreva (strafschop) en Ogenyi Onazi.

Dat betekende de tweede overwinning op rij onder de nieuwe trainer Simone Inzaghi, opvolger van de ontslagen Stefano Pioli.

Maar één Nederlander

Hoedt keerde na een schorsing terug in het Romeinse elftal en maakte de negentig minuten vol. Edson Braafheid, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna ontbraken allemaal in de selectie van Lazio, dat achtste staat in de Serie A. De lichtblauwe formatie uit de Italiaanse hoofdstad heeft één punt minder dan AC Milan, dat als huidige nummer zes van de ranglijst de meeste aanspraak maakt op een ticket voor de Europa League. Milan speelt zondagavond nog tegen Sampdoria.