Lazio neemt pingels beter dan Inter en treft De Roon en Hateboer in halve finale Coppa

AP

Trevor Wagener • 00:59, 01-02-2019 / Laatste Update: 21:22, 12-12-2023

Lazio moet in de halve finale van de Coppa Italia tegen Atalanta. Hans Hateboer en Marten de Roon treffen de Romeinen omdat zij de pingels beter namen dan Inter: 3-4.

De kwartfinale tussen Internazionale en Lazio leek uit te draaien op 0-0. Na 90 minuten was dat dan ook de eindstand en dus moest er verlengd worden. Lazio-spits Ciro Immobile brak na 108 minuten dan toch de ban. Het lukte hem om de bal voorbij Inter-keeper Handanovic te spelen: 0-1.

Venijn in de ...

Daarna leek het kassa voor Lazio, maar Stefan Radu ging in de 124ste minuut aan de noodrem hangen, kreeg rood en veroorzaakte een strafschop. De ongekend goede Mauro Icardi miste niet namens Inter en een minuut later was de 2e verlenging klaar.

En door!

In de strafschoppenreeks was Lautaro Martinez de 1e die miste namens Inter. Ook Riza Durmisi faalde namens Lazio bij de 2e pingel. Bij de 5r poging liep het weer fout voor Inter, toen de Belg Radja Nainggolan miste. Lucas Leiva miste de daaropvolgende strafschop niet voor Lazio en schoot zijn team zo naar de halve finale.

Lazio moet tegen Atalanta , dat met Marten de Roon en Hans Hateboer ook 2 Nederlanders in de selectie heeft. De club uit Bergamo klopte Juventus woensdag met liefst 3-0.