Lazio stelt plekje in bekerfinale veilig ondanks verlies in derby (video)

Proshots

admin • 00:41, 05-04-2017 / Laatste Update: 11:54, 05-01-2024

Lazio Roma staat op 2 juni in de finale van de Coppa Italia. In Rome verloor de club van Stefan de Vrij en Welsey Hoedt met 3-2 van stadgenoot AS Roma, maar aangezien de eerste wedstrijd al met 2-0 werd gewonnen, was dit genoeg voor een plek in de eindstrijd.

Na 37 minuten spelen liet Sergej Milinkovic-Savic de bezoekers juichen. Een schot van Ciro Immobile werd niet goed weggewerkt, waarna het voor Savic makkelijk binnen te tikken was.

Maar nog voor rust trok AS Roma de stand weer gelijk. Stephan El Shaarawy kreeg de bal na een voorzet via een Lazio-Been voor zijn voeten en prikte de 1-1 op het bord.

Tien minuten na rust was het Ciro Immobile die de bezoekers kon laten juichen. De aanvaller kwam oog in oog te staan met doelman Alisson, twijfelde niet en gooide zijn handen in de lucht: 1-2.

Ook dit keer was de voorsprong niet van lange duur. Mohamed Salah reageerde goed nadat een bal van El Shaarawy op de paal belandde en schoot de rebound binnen.

Het resterende laatste halfuur kabbelde een beetje voort. AS Roma moest twee keer scoren voor een verlenging en wist dat dat onmogelijk zou zijn. Toch kon Salah nog één keer juichen. In blessuretijd werkte de Egyptenaar nog de 3-2 binnen (zijn 100ste uit zijn carrière!), maar dat was niet genoeg om een verlenging af te dwingen.

Tegenstander

Lazio weet woensdagavond wie de tegenstander wordt in de bekerfinale. Juventus en Napoli spelen dan de andere halve finale. De eerste wedstrijd tussen die twee eindigde in een 3-1 overwinning voor Juve.