Legende Rivaldo toch wel lovend over Frenkie de Jong: ‘Gaat Barça veel brengen’

12 september 2019

Getty Images

Rivaldo was geen voorstander van de komst van Frenkie de Jong naar FC Barcelona, maar nu is de 47-jarige Braziliaan positief over de ex-Ajacied. "Hij past zich goed aan en het is duidelijk dat hij een goede aankoop voor Barça is", aldus de legende tegen Betfair. 


De Jong mocht in de eerste competitiewedstrijd direct starten van coach Valverde. In het 2e duel werd de Oranje-international meer op links geposteerd en stond hij dieper op de helft van de tegenstander omdat Sergio Busquets ook een plek in de basis moest krijgen.

Belofte
Toch is Rivaldo positief. "De Jong heeft al bevestigd wat we van hem hoopten te zien. Hij zal het team in de toekomst veel brengen." De Braziliaan vond aan het begin van dit jaar, toen Barcelona met Ajax in gesprek was over een transfer, dat de Catalanen meer naar de eigen jeugd moesten kijken in plaats van spelers te halen. 

FC Barcelona moest het in de eerste 3 wedstrijden zonder sterspeler Lionel Messi stellen. Na 3 duels heeft Barcelona 4 punten. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt al 5 punten. "Als hij op het veld staat, creëert hij magische dingen. Messi geeft andere spelers ook vertrouwen", aldus Rivaldo over het gemis van de Argentijn. 

Zware potjes
Messi ontbreekt ook in de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Valencia van zaterdag. De sterspeler, die met een kuitblessure kampt, moet waarschijnlijk ook de start van het nieuwe seizoen in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. Dinsdag spelen de Catalanen tegen Borussia Dortmund.