Leicester vliegt bewust niet naar uitwedstrijd tegen Cardiff: 240 km met de bus

31 oktober 2018

Pro Shots / Action Images

De hele stad Leicester is nog steeds in diepe rouw om het verlies van eigenaar van de club Vichai Srivaddhanaprabha. Eerder werd de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Southampton uitgesteld, maar het Premier League-duel tegen Cardiff City zal zaterdag doorgaan. Al zal er niemand naar Cardiff vliegen.


Leicester heeft besloten om niet het vliegtuig te pakken naar de uitwedstrijd, maar de bus. Dit uit respect voor Srivaddhanaprabha. Volgens Sky Sports zou de club een trip met het vliegtuig nu 'ongevoelig' vinden, vanwege het tragische ongeluk van de eigenaar.

Cardiff ligt alleen totaal niet in de buurt van Leicester. In totaal zal de ploeg zo'n 240 kilometer moeten afleggen om de wedstrijd te kunnen spelen. Ter vergelijking: de 2 clubs in Nederland die het verste uit elkaar liggen zijn FC Groningen en Fortuna Sittard, zo'n 300 kilometer uit elkaar.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha
De zoon van de eigenaar, Aiyawatt, heeft aangegeven volledig achter de beslissing van de club te staan om de Premier League-wedstrijd tegen Cardiff City door te laten gaan. Het zou een eerbetoon aan zijn vader zijn.

Rouwbanden en minuut stilte
De FA heeft bepaald dat er dit weekend voorafgaand aan elke wedstrijd in de Premier League een minuut stilte gehouden zal worden. Ook zullen clubs met rouwbanden spelen.