Leicester wint degradatiepotje na ontslag trainer Shakespeare

Martijn Baars • 20:30, 21-10-2017 / Laatste Update: 12:37, 12-12-2023

Leicester City heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van manager Craig Shakespeare gewonnen. De kampioen van 2016 won in Wales met 2-1 bij Swansea City en vierde de 2e overwinning van dit seizoen in de Premier League. Assistent Michael Appleton zat als eindverantwoordelijke op de bank.

Appleton zag zijn ploeg in de 25ste minuut aan de leiding komen door een eigen doelpunt van verdediger Federico Fernández van Swansea. Kort na rust verdubbelde Shinji Okazaki de voorsprong van Leicester. Swansea City kwam terug via Alfie Mawson, maar daar bleef het bij. Bij de thuisclub werd Luciano Narsingh al na 55 minuten gewisseld, Mike van der Hoorn bleef op de bank.