Leipzig krijgt er 5 om de oren en kan CL-ticket bijna vergeten

AFP

admin • 19:31, 21-04-2018 / Laatste Update: 07:14, 05-01-2024

In de strijd om de Champions Leagie-tickets in de Bundesliga heeft Red Bull Leipzig een even pijnlijke als gevoelige nederlaag geleden. De runner-up van 2017 werd afgedroogd door Hoffenheim (2-5), dat over Die Roten Bullen heen wipte naar de 5de plaats.

Spanning om de CL-tickets

Hoffenheim moet in de jacht op Champions League-deelname nog minimaal 1 plek verbeteren. De formatie van Julian Nagelsmann heeft na 31 duels 2 punten achterstand op nummer 4 Borussia Dortmund, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft (vanavond tegen nummer 3 Bayer Leverkusen). Leipzig zakte naar plek 6, weer 2 punten achter Hoffenheim. Zondag komt ook nummer 2 Schalke nog in actie.

Elleboog van Forsberg

Hoffenheim dankte de overwinning vandaag vooral aan oud-Heerenveen-aanvaller Mark Uth, die 2 keer scoorde en 1 goal voorbereidde. Leipzig stelde flink teleur. Het speelde tegen de bezoekers ook nog bijna de gehele 2de helft met 10 man na een rode kaart voor regisseur Emil Forsberg. De Zweed kon inrukken na een elleboog.

Kampioen Bayern München deed het 4 dagen voor de halve finale van de Champions League in en tegen Real Madrid rustig aan. Door treffers van Thomas Müller en Robert Lewandowski na de rust werd in de HDI-Arena met 2-0 gewonnen van Hannover.