Leipzig leidt tegen Augsburg duur puntverlies in Duitse titelstrijd

admin • 23:27, 03-03-2017 / Laatste Update: 22:48, 12-12-2023

Het is RB Leipzig niet gelukt om wat druk bij Bayern München neer te leggen. De nummer 2 van de Bundesliga kwam op bezoek bij FC Augsburg niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Augsburg-linksback Konstantinos Stafylidis zette de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Daar kon de ploeg alleen niet heel lang van genieten. Supertalent Timo Werner schoot Leipzig even later alweer op gelijke hoogte.

Vlak na rust had Leipzig wel de voorsprong te pakken. Marvin Compper zette de promovendus op 1-2 en daarmee zat het op rozen. De wedstrijd hoefde alleen maar uitgespeeld te worden, maar dat lukte niet. Verdediger Martin Hinteregger bracht Augsburg na 60 minuten spelen op 2-2. Daar bleef het ook bij.

Door het puntverlies van Leipzig kan Bayern München zaterdag op bezoek bij FC Köln het gat vergroten tot 7 punten.