Lekker! Dost prikt 2 keer tegen Sporting Braga (video's)

Brian Vesseur • 00:08, 18-02-2019 / Laatste Update: 20:12, 08-01-2024

Marcel Keizer kon zondagavond genieten van zijn spits Bas Dost bij Sporting Lissabon. Voor eigen publiek won de ploeg met 3-0 van concurrent Sporting Braga. Dost scoorde 2 van die doelpunten.

Portugees international en Sporting Lissabon-captain Bruno Fernandes maakte na 34 minuten spelen de 1-0 voor de thuisploeg. Dost zorgde 5 minuten na rust voor de 2-0 met een rake strafschop. In de 68ste minuut maakte hij er na een goede loopactie met een intikkertje ook nog 3-0 van in Estádio José Alvalade. Dost staat nu op 91 goals in 117 duels voor Sporting. Zijn productie voor dit seizoen komt nu op 21 goals, waarvan 14 in de Portugese competitie.

Stand

Daarin staat Sporting Lissabon op een vierde plaats, nog altijd 4 punten achter op Sporting Braga. Sporting Lissabon staat 9 punten achter op koploper FC Porto en vijf op stadsrivaal Benfica.