Leonardo Araújo weer terug van weggeweest in de voetbalwereld

28 september 2017

SCS/Icon Sport

Leonardo Araújo is de nieuwe trainer van de Turkse club Antalyaspor. De 48-jarige Braziliaan was 4 jaar niet werkzaam in de voetballerij toen hij in de zomer van 2013 stopte als technisch directeur bij Paris Saint-Germain.


Antalyaspor eindigde vorig seizoen nog knap 5e in de Turkse Süper Lig. Dit seizoen staat Antalyspor na 6 speelrondes op een 13de plaats. Dat kostte trainer Riza Calımbay 10 dagen geleden zijn baan. De Braziliaan Leonardo is dus zijn opvolger, die slechts 2 seizoen trainer was. In het seizoen 2009/2010 werkte hij bij AC Milan en het seizoen daarop was hij een half jaartje coach van Internazionale.

Miljoenen
Hij verkaste toen naar Paris Saint-Germain en werd daar technisch directeur. Hij spendeerde daar de eerste tientallen miljoenen uit Qatar, door Javier Pastore, Thiago Motta, Carlo Ancelotti en Zlatan Ibrahimovic naar Parijs te halen. De afgelopen 4 jaar heeft hij dus geen officiële functie meer gehad in de voetbalwereld.

Bij Antalyaspor wordt Leonardo trainer van een flink aantal bekende namen: Samuel Eto'o, Samir Nasri, Ruud Boffin, Moestafa El Kabir, Johan Djourou, William Vainquer, Danilo (zoon van Wamberto), Sandro en Jérémy Ménez.