Levante bakt er niets van en verliest dankzij uitblinker Promes met 5-0 van Sevilla (video)

admin • 16:03, 26-01-2019 / Laatste Update: 09:03, 07-01-2024

Het was niet echt een spannende wedstrijd, de partij tussen Sevilla en Levante. Dankzij basisklant Quincy Promes, die met een goal, assist en penalty de absolute uitblinker was, won Sevilla met 5-0 van Levante.

Toch duurde het pas tot de 2e helft voordat Sevilla op stoom kwam. 3 minuten na de thee scoorde de Fransman Wissam Ben Yedder alweer z'n zoveelste van dit seizoen, waarna André Silva 12 minuten later voor de 2-0 zorgde, met dank aan Promes die met een lekkere assist voor zijn 1e topmoment van de wedstrijd zorgde.

Sevilla ging lekker door met voetballen en in de 70e minuut lag ook de 3e achter Levante-keeper Oier. Doelpuntenmaker: Franco Vázquez. Weer eens 10 minuten later was het Promes die plots op de grond lag in het strafschopgebied. Hij mocht hem (nog) niet zelf nemen, maar Pablo Sarabia was de man die raak schoot vanaf 11 meter. De reden dat Promes die penalty niet zelf mocht nemen, werd in blessuretijd duidelijk. Vlak nadat Quincy zelf de 5-0 binnenschoot, miste hij de 2e strafschop van de wedstrijd.