Lichtpuntje voor Galatasaray in moeilijke week

admin • 21:37, 02-03-2016 / Laatste Update: 00:34, 13-12-2023

Galatasaray heeft woensdag ook nog positief nieuws kunnen melden, na de uitsluiting van Europees voetbal voor een jaar wegens overtreding van de regels voor financiële fairplay en het ontslag van trainer Mustafa Denizli.

De landskampioen bereikte voor eigen publiek de halve finale van het Turkse bekertoernooi. In de return tegen Akhisar Belediyespor was 1-1 genoeg. Uit had Galatasaray met 2-1 gewonnen door onder meer een doelpunt van Wesley Sneijder.

Vertrouwen onder nieuwe trainer

De Nederlandse international had ook nu een basisplaats gekregen van Orhan Atik, die het seizoen als trainer mag afmaken. Galatasaray kwam al na tien minuten op voorsprong door Douglão. De Braziliaanse verdediger Akhisar werkte de bal na een inzet van Jason Denayer in eigen doel. Zijn Colombiaanse collega Hugo Rodallega maakte vlak na rust gelijk. Verder kwamen de bezoekers niet. Ryan Donk viel na een klein uur in.

In de halve eindstrijd staat Galatasaray tegenover Rizespor.