Liefst 14 wedstrijden schorsing voor de 5 rode kaarten tijdens PSG-Marseille

17 september 2020

BSR Agency

Paris Saint-Germain en Olympique Marseille zijn door de Franse voetbalbond flink aangepakt, nadat er in de slotfase van hun onderlinge clash afgelopen weekend een massaal opstootje ontstond. Daarin werden liefst 5 (!) rode kaarten uitgedeeld.


De zwaarste straf is voor Layvin Kurzawa, die vanwege zijn aandeel in de vechtpartij 6 duels aan zijn broek kreeg. Neymar en Leandro Paredes moeten allebei 2 duels aan de kant blijven. Het duo kreeg daar voor het opstootje van zondag bovendien 1 duel voorwaardelijk bij. Marseille-spelers Jordan Amavi en Dario Benedetto moeten respectievelijk 3 duels en 1 wedstrijd toekijken.

Spugen en racisme
Overigens gaat de Franse bond op een later moment nog naar 2 andere incidenten kijken. Alvaro González (door Neymar beschuldigd van racisme) en Ángel Di María (die naar González zou hebben gespuugd) moeten zich op een later moment verdedigen tegenover de tuchtcommissie. Beide spelers kregen geen rood, maar moeten nu alsnog vrezen.

Vechtpartij
Het ging zondag diep in blessuretijd helemaal mis in het Parc des Princes. Na minutenlang bekvechten tussen Neymar en González sloeg de vlam echt in de pan, resulterend in een opstootje met een paar rake trappen en klappen. Kurzawa en Amavi konden met direct rood van het veld af na hun gevecht, Paredes en Benedetto kregen hun 2e gele kaart.

Neymar
Daarna moest ook Neymar het veld nog verlaten. Hij had González, die hem al de hele wedstrijd aan het uitdagen was, een tikje op zijn achterhoofd gegeven. Voor scheidsrechter Jérôme Brisard genoeg reden om de Braziliaanse sterspeler, net weer terug van zijn op Ibiza opgelopen coronabesmetting, vlak voor het eindsignaal ook nog van het veld te sturen.