De Ligt baalde van Barça-advies: ‘Uiteindelijk beslis ik!’

20 juli 2019

ANP
De Ligt

Donderdag werd dan eindelijk bekend dat Matthijs de Ligt voor minimaal 75 miljoen naar Juventus is verhuisd. Er ging een transfersoap van maanden aan vooraf, waarbij ook de naam van het FC Barcelona van Frenkie de Jong vaak viel. Het is De Ligt allemaal niet heel goed gevallen.


In gesprek met De Telegraaf geeft De Ligt toe dat zijn transfer een lang proces was. "Mijn zenuwen werden even op de proef gesteld. Ik ben heel blij dat er nu duidelijkheid is. Ook al had ik de overtuiging dat het goed zou komen. Ik bekijk het zelfs van de andere kant: het is nu nog midden juli en er zijn ook transfers die eind augustus rondkomen. Dus mij hoor je niet klagen."

Barcelona
Vele berichten verschenen er de afgelopen maanden ook over Barça, waarheen zijn vriend Frenkie de Jong vertrok. "De kritiek heeft me wel verbaasd. Iedereen vindt dat ik naar Barcelona had moeten gaan, maar uiteindelijk beslis ik! Ik kijk puur naar mijn eigen ontwikkeling en wat het beste is voor mij", aldus een geërgerde De Ligt.

De Ligt heeft zijn 1e training zaterdag gehad tijdens de Azië-tour van De Oude Dame. Hij speelt zijn 1e wedstrijd voor Juventus tegen Tottenham Hotspur.