De Ligt is de carrière van zijn Juventus-concurrent aan het slopen

16 oktober 2019

Imago Sport

Met veel bombarie werd Matthijs de Ligt deze zomer gepresenteerd bij Juventus. Daarnaast kwam ook nog Merih Demiral naar Turijn. Daniele Rugani bleek het kind van de rekening te zijn. Dit is hoe De Ligt de carrière van Rugani bij Juventus aan het slopen is.


Al 4 seizoenen op rij komt Rugani tot minimaal 15 wedstrijden in de Serie A. Het seizoen ervoor - toen hij op huurbasis bij Empoli speelde - miste hij zelfs geen enkele minuut in de Italiaanse competitie. Door de komst van De Ligt (en Demiral) moet de 25-jarige Rugani het doen met een plek op de bank, of zelfs op de tribune. Hij speelde nog geen minuut dit seizoen!

De 'mislukte' opvolger van
Rugani gold jarenlang als dé opvolger van Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Niet alleen bij Juventus, maar ook bij het Italiaanse elftal. Tot nu toe kwam hij tot 7 interlands voor de Azzurri. Zijn laatste interland speelde hij overigens tegen Nederland, in juni 2018.

Naast Rugani zijn er nog 4 spelers die geen minuut speelden voor Juventus dit seizoen: 2 keepers, Marko Pjaca en Mario Mandzukic.

Wedstrijden in het nieuwe Serie A-seizoen:

  • Leonardo Bonucci (7/7)

  • Matthijs de Ligt (5/7)

  • Merih Demiral (1/7)

  • Giorgio Chiellini (1/7, geblesseerd)

  • Daniele Rugani (0/7)