De Ligt over zijn wisselvallige eerste halfjaar bij Juventus: ‘Zeer tevreden’

20 januari 2020

BSR Agency

De 75 miljoen euro die Juventus voor Matthijs de Ligt neerlegde is het vooralsnog niet helemaal waard gebleken. De verdediger kijkt zelf echter terug op een goed eerste half jaar bij de Oude Dame.


Het was de bedoeling dat de Oranje-international rustig zou worden gebracht om aan het Italiaanse geweld te laten wennen. Het defensieve blok Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini stond namelijk als een huis. Door een blessure van de laatstgenoemde centrale verdediger, werd De Ligt eerder voor de leeuwen gegooid.

Na een rugblessure raakte hij zijn basisplaats kwijt aan Merih Demirel. "Ik ben zeer tevreden met mijn eerste maanden bij Juventus", zegt hij in gesprek met La Gazzetta Dello Sport. "Ik denk dat ik enorm ben gegroeid als speler sinds ik hier ben. Nu wil ik vooral nog meer aan spelen toekomen."

Samenspelen met Ronaldo
In Turijn wordt De Ligt dagelijks geconfronteerd met een fenomeen op het trainingsveld. Cristiano Ronaldo schittert wekelijks in de Serie A en rijgt de doelpunten aaneen. "Hoe ik naar Ronaldo kijk? Het is fantastisch om met hem samen te spelen. Hij weet tot in detail hoe hij zich moet voorbereiden om er klaar voor te zijn."


Ondanks dat De Ligt zich op een totaal andere positie richt, leert de verdediger wel veel van de aanvaller. "Hij is de sterkste speler die ik ken. Ik probeer weleens wat geheimen van hem te stelen om mezelf te verbeteren", zegt De Ligt met een glimlach op zijn gezicht.