De Ligt ziet hoe Juventus wint van Brescia bij rentree Chiellini

Bart van der Wijst • 18:23, 16-02-2020 / Laatste Update: 05:27, 08-01-2024

Juventus is weer de nummer 1 in de Serie A. De Oude Dame won in eigen huis van Brescia: 2-0. Cristiano Ronaldo was er niet bij, Giorgio Chiellini wel. Matthijs de Ligt zat de hele wedstrijd op de bank. Paulo Dybala en Juan Cuadrado zorgden voor de goals.

Die waren allebei zeer fraai. Dybala krulde een vrije trap in de lange hoek en Cuadrado scoorde in de 75e minuut na een fraai hakje van Blaise Matuidi. Ook de afronding van Cuadrado mocht er wezen!

Rentree Chiellini

De Ligt zat lang naast de van een zware blessure teruggekeerde Chiellini. De ervaren verdediger mocht het laatste kwartiertje meedoen. Het waren zijn eerste minuten na een half jaar afwezigheid. Hij verving Leonardo Bonucci. Daniele Rugani speelde naast Bonucci in het centrum.

Vedette Cristiano Ronaldo ontbrak zelfs bij de wedstrijdselectie. Coach Maurizio Sarri spaarde de Portugees voor de nog komende drukke weken, waarin Juventus ook weer uitkomt in de Champions League.

Fraai affiche

Juventus is nu met 57 punten uit 24 wedstrijden de koploper van de Serie A. Zij kunnen met een heerlijke glaasje wijn naar de topper tussen Lazio Roma (53) en Inter (54) gaan kijken. Dat zijn de nummers 2 en 3 van de competitie.