Lionel Messi had Neymar graag zien terugkeren: ‘Ik heb niet alles voor het zeggen’

12 september 2019

Getty Images

Topvoetballer Lionel Messi werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona, maar de 32-jarige Argentijn lijkt voorlopig nog lang niet weg te willen uit Camp Nou. "Dit is mijn thuis en ik wil niet vertrekken, maar ik wil wel prijzen winnen."


Met die uitspraak doelt hij uiteraard op de Champions League. De prijs die FC Barcelona in het seizoen 2014/2015 voor het laatst won. Messi won met Barcelona al wel 10 landstitels in 15 seizoenen, maar wil dit seizoen ook in Europa weer oogsten.

Nee-mar
Wie daar volgens Messi goed bij had kunnen helpen was Neymar, maar zijn Braziliaanse maatje keerde deze zomer ondanks maandenlange geruchten niet terug naar Barcelona. "Ik had Neymar graag terug zien komen. Eerlijk gezegd weet ik niet of Barça er alles aan heeft gedaan om hem terug te zijn, maar het is natuurlijk wel zo dat onderhandelen met Paris Saint-Germain niet gemakkelijk is", zegt Messi in een interview aan de Catalaanse krant Sport.

"Neymar is een van de beste spelers ter wereld. En met hem zou de club weer een stap vooruit hebben gezet, op het gebied van imago en sponsors. We hebben als spelersgroep nooit om de terugkeer van Neymar gevraagd. We hebben alleen onze mening gegeven aan het bestuur. Of ik hier de leiding heb? Haha, het is bewezen dat dat niet zo is."

Het niet terughalen van Neymar zorgt bij Messi in ieder geval niet voor slapeloze nachten. "Nee, ik ben zeker niet teleurgesteld dat het niet gelukt. We hebben een spectaculaire ploeg die voor alle prijzen kan strijden dit seizoen, ook zonder Neymar."

Nieuwe td?
De Fransman Eric Abidal is sinds vorig jaar technisch directeur bij FC Barcelona, maar Messi zou graag een andere oud-teamgenoot op die positie zien. "Het zou goed zijn als de club stabiliteit zou hebben en niet zoveel veranderingen. Carles Puyol zou een ideale technisch directeur zijn." Messi is zelf overigens nog altijd herstellende van een kuitblessure, die hij begin augustus opliep bij zijn eerste training van het seizoen bij FC Barcelona.

Hij mist komende zaterdag zeker de thuiswedstrijd tegen Valencia en moet misschien ook de 1e wedstrijd in de Champions League, uit bij Borussia Dortmund, nog laten schieten. Na 3 duels in La Liga heeft FC Barcelona 4 punten. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt daarmee al 5 punten.