Lionel Messi redt Barcelona met 2 goals van ondergang tegen Valencia in eigen Camp Nou (video)

Martijn Baars • 21:27, 02-02-2019 / Laatste Update: 21:33, 07-01-2024

Lionel Messi heeft ervoor gezorgd dat Barcelona in eigen huis niet tegen een blamage aanliep. Dankzij 2 goals van de Argentijnse stervoetballer werd het in Camp Nou 2-2 tegen Valencia, dat in de eerste helft brutaal een 0-2 voorsprong pakte.

Na een bizarre eerste helft, waarin 3 doelpunten vielen en 2 penalty's werden gegeven, moest Barcelona na rust op jacht naar doelpunten. Die bleven lang uit. Valencia kreeg in het eerste kwartier na rust zelfs de beste kans op een goal.

Maar na die kans was het dan toch raak voor de thuisploeg. Weer was het Lionel Messi die raak schoot voor de 2-2.

Na zijn goal moest Messi tot schrik van het publiek naar de kant voor een behandeling aan een spierblessure. Barça hield zijn adem in, want de club had Messi wel nodig om de 0-2 achterstand goed te maken. De Argentijnse ster kon terug, maar kreeg het niet voor elkaar om de wedstrijd helemaal om te draaien. Het bleef bij 2-2.