Liverpool geeft showtje weg tegen Hoffenheim op Anfield (video's)

Brian Vesseur • 00:34, 24-08-2017 / Laatste Update: 17:49, 12-12-2023

Jürgen Klopp zal hebben genoten van zijn Liverpool. De Duitse trainer won met zijn ploeg met 4-2 van Hoffenheim. Omdat het in Duitsland ook al met 1-2 won, bereiken de Engelsen nu de groepsfase van de Champions League. En dat is niet meer dan terecht. Door een paar oogstrelende doelpunten werd de ploeg van Julian Nagelsmann aan de kant gezet.

Al na 10 minuten was het Emre Can die de score opende. Het doelpunt werd aangeraakt door een verdediger en was helemaal niet zo mooi, de voorbereiding des te meer. Roberto Firmino zette de aanval op met een steekpass op Sadio Mané. De Senegalees sprintte richting doel, kapte en stond tegenover een Hoffenheim-mannetje. Door een piekfijn hakje zette hij de opkomende Can voor het doel, die dus via een voetje scoorde: 1-0.

Oei, Wijnaldum!

De 2-0 - ongeveer 8 minuten later - ging wat simpeler in het netje. Roberto Firmino trok vanaf randje 16 naar binnen en vond daar de vrije Georginio Wijnaldum. De Nederlandse middenvelder schoot de bal op de paal, waarna het voor Mohamed Salah een eitje was om 'm binnen te tikken.

De ene nog mooier dan de ander

Jantje, doorgeven. Na 21 minuten voetballen stond de 3-0 al op het scorebord. En dit doelpunt was nog vele malen mooier dan de eerste. Wijnaldum gaf vanaf eigen helft een diepe bal op Mané, die over de linkerflank aan het sprinten was. In de 16 kwam hij weer tegenover een verdediger te staan en wéér was een smerig hakballetje de oplossing. Op die manier zette hij Roberto Firmino vrij, die de bal met een stiftje bij Can bezorgde. De Duitser rondde simpel af.

Gouden wissel na 25 minuten

25 minutes into Anfield & chill and you are already 3-0 behind. Maar de 30-jarige Nagelsmann, de coach van Hoffenheim, is een übermoderne trainer. Daarom wisselde hij een verdediger voor een aanvaller. Mark Uth - je kent hem nog wel, van Heracles en Heerenveen - kwam in het veld. Nadat hij 4 minuten in het veld stond, scoorde Uth de 3-1.

We gaan rusten met een 3-1 stand. Liverpool en Hoffenheim maken er een show van op Anfield. Bekijk hier de vier doelpunten. #livhof pic.twitter.com/ZIg1yk26IZ

— NUsport (@NUsport) August 23, 2017

De tweede helft begon - vergeleken met deel 1 van de wedstrijd - vrij rustig. Totdat daar opeens achterin het foutje was bij Hoffenheim. Jordan Henderson onderschepte, liep door naar het doel en hield toen het overzicht. De Engelse middenvelder legde de bal af op teamgenoot Firmino, die koeltjes afrondde: 4-1.

4-1 Liverpool! Balverlies van Hoffenheim wordt keihard afgestraft door Liverpool. Firmino tikt de bal binnen in de omschakeling. #livhof pic.twitter.com/KlNjY6tChC

Kind van de club

Vervolgens was het tijd voor de wissel van Trent Alexander-Arnold. Na 65 minuten werd de rechtsback van Liverpool onder een luid, staand applaus naar de kant gehaald. Bij de zijlijn ontving het 18-jarige ventje een dikke knuffel van trainer Klopp. Alexander-Arnold is een kind van de club en staat de laatste weken door blessures in de basis. De in Liverpool geboren jongen scoorde vorige week tegen Hoffenheim en kan nu al niet meer stuk bij de fans.

Wagner doet wat terug

Veel maakt het niet meer uit, maar een doelpunt voor een spits is altijd fijn. Sandro Wagner wist na bijna 80 minuten nog de 4-2 op het scorebord te zetten. En er moet gezegd worden: die Duitser knikt dat balletje toch even lekker tegen de touwen.

4-2 Hoffenheim! Een aansluitingstreffer kan je het niet echt meer noemen, maar Wagner kopt op fraaie wijze de bal tegen de touwen. #livhof pic.twitter.com/5QY3XyPnVM

Door de overwinning is Liverpool dus zeker van de groepsfase van de Champions League. Daarmee is de club het 5e Engelse team dat dit seizoen meedoet aan het kampioenenbal. Donderdag om 18:00 uur wordt bekend gemaakt in welke poule de Engelse club terechtkomt.