Liverpool met de hakken over de sloot langs Southampton, hattrick Pukki in eerste zege Norwich

BSRAgency

admin • 19:55, 17-08-2019 / Laatste Update: 19:18, 05-01-2024

Liverpool heeft na 2 wedstrijden de volle buit van 6 punten in de wacht gesleept. Op bezoek bij Southampton ging het lange tijd moeizaam bij de winnaar van de Champions League, maar won het wel met 1-2.

Moeizame middag

Liverpool had in de eerste helft niks tot weinig in de melk te brokkelen, maar kwam vlak voor rust toch op voorsprong. Sadio Mané, oud-speler van 'The Saints', opende de score met een fraaie krul in de lange hoek. Roberto Firmino leek 20 minuten voor tijd het duel te beslissen tot doelman Adrian begon te blunderen.

Danny Ings, oud-speler van Liverpool, profiteerde optimaal van het gestuntel en zorgde voor nieuw geloof in een stunt. Diezelfde Ings kreeg vlak voor tijd een gigantische mogelijkheid op de 2-2, maar de spits vergat af te drukken in kansrijke positie. Daarmee kwam Liverpool alsnog met de schrik vrij.

Willems hard onderuit tegen Krul

Newcastle United staat na 2 wedstrijden nog altijd op 0 punten. De ploeg van Jetro Willems ging hard onderuit bij promovendus Norwich City: 3-1. 'The Canaries', waar Tim Krul uiteraard onder de lat stond, pakten daarmee hun eerste zege sinds de terugkeer in de Premier League. Grote man bij Norwich was de Finse aanvaller Teemu Pukki die een hattrick maakte. Willems bleef 90 minuten op de bank.

Ook Anwar El Ghazi kende een slechte middag met Aston Villa. De aanvaller, die een kwartier voor tijd werd gewisseld, zag zijn ploeg met 1-2 verliezen van Bournemouth. Davy Pröpper en Jurgen Locadia speelden met Brighton gelijk tegen West Ham United (1-1).