Liverpool heeft veel moeite met Wolves, maar wint wel wéér

BSR

Sjors Tanis • 23:53, 23-01-2020 / Laatste Update: 02:14, 06-01-2024

Liverpool blijft als een machine doorgaan met winnen in de Premier League. In de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers haperde de machine van trainer Jürgen Klopp wel even, maar de oppermachtige koploper pakte toch de zege tegen de 'Wolves': 2-1.

Roberto Firmino maakte 5 minuten voor tijd op aangeven van Jordan Henderson de winnende 2-1 voor Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd speelden.

'Wolves' vechten terug na snelle achterstand

Henderson zette de bezoekers al na 7 minuten op voorsprong op bezoek bij Wolverhampton Wanderers na een hoekschop van Trent Alexander-Arnold, die alweer zijn 10de assist van het seizoen gaf. De 'Wolves' kwamen na rust echter terug, toen Raúl Jiménez 6 minuten na de hervatting de 1-1 maakte. Daarna hing de 2-1 voor de thuisploeg in de lucht, maar het was uiteindelijk toch koploper Liverpool dat de 3 punten pakte. Spits Roberto Firmino scoorde 5 minuten voor tijd de winnende: 1-2.

Slecht nieuws

Toch was het niet alleen hosanna bij Liverpool donderdagavond. Nog in de 1e helft verliet aanvoerder Mané geblesseerd het veld. Hoe ernstig die blessure is, was nog niet duidelijk. Maar het feit dat hij naar zijn hamstring greep, was geen goed teken.

Liverpool heeft dankzij de overwinning weer 16 punten meer dan 1e achtervolger Manchester City. The Reds hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld: 23 (Liverpool) om 24 (ManCity).