Liverpool slaat dodelijk toe in Porto en wint ook return, FC Barcelona wacht in halve finale

admin • 00:53, 18-04-2019 / Laatste Update: 09:16, 05-01-2024

Liverpool heeft zich zonder al teveel moeite geplaatst voor de halve finale van de Champions League. 'The Reds' kregen flink wat kansen tegen, maar waren zelf dodelijk effectief met de weinige mogelijkheden die het creëerde: 1-4.

Daarmee staat er een absolute kraker op het programma in de halve eindstrijd: Liverpool - FC Barcelona.

Kansen genoeg

De Portugezen wisten dat ze een 2-0 achterstand van vorige week moesten goedmaken. Kansen kregen ze ook genoeg, maar doelman Becker lag in de weg of de scherpte ontbrak. Tot overmaat van ramp voor Porto kwam Liverpool met zo'n beetje zijn eerste kans op voorsprong. Sadio Mané tikte een mislukt schot van Mo Salah van dichtbij binnen: 0-1.

Van Dijk scoort

In de 2de helft was het spelbeeld hetzelfde. Porto probeerde en probeerde, maar Liverpool scoorde. Een splijtende pass van Trent Alexander-Arnold werd op waarde geschat door Salah die simpel Iker Casillas verschalkte. Porto deed een paar minuten later iets terug via Éder Militão, maar invaller Roberto Firmino was vlak daarna alweer trefzeker. Virgil van Dijk bepaalde de eindstand op 1-4.

Dat betekent dat Liverpool bij de laatste 4 stuit op FC Barcelona. De Engelsen beginnen met een thuiswedstrijd, waarna de return in Camp Nou afgewerkt wordt.