Liverpool-ster Mané knalt Senegal naar de volgende ronde

admin • 00:50, 02-07-2019 / Laatste Update: 10:56, 07-01-2024

Hij was de bekendste speler op het veld en (in elk geval maandagavond) ook de beste. Sadio Mané heeft met 2 goals een groot aandeel gehad in de 3-0 winst van Senegal op de Afrika Cup tegen Kenia. De Liverpool-aanvaller gaat met zijn landgenoten naar de zestiende finale.

Er was nogal wat om voor te spelen voor Senegal, aangezien het de vorige wedstrijd van Algerije verloor. Pas na rust scoorde Ismaila Sarr de eerste, waarna Sané in de 71e en 78e minuut met 2 lekkere schoten voor de eindstand zorgde. Met 6 punten gaat Senegal als 2e in de groep verder. Kenia mag met 3 punten hopen om 1 van de beste nummers 3 te worden en ook door te gaan.

Ook Algerije door

Algerije won al 2 wedstrijden in poule C en pakte ook de 3e. Islam Slimani (Leicester City) maakte er 2, Adam Ounas (Girondins Bordeaux) de andere goal: 3-0. De Noord-Afrikanen gaan ongeslagen door.