Liverpool de sterkste in knotsgek duel met Leicester City (video's)

Bart van der Wijst • 22:34, 23-09-2017 / Laatste Update: 18:01, 08-01-2024

Liverpool heeft na een knotsgekke wedstrijd met Leicester City weer eens 3 punten mogen bijschrijven. Waar het eerder deze week in de EFL-cup verloren werd van dezelfde tegenstander, won het nu wel, al ging het met heel veel moeite: 2-3.

Met name in de 1ste helft was Liverpool veruit de beste partij. Dit resulteerde in 2 klasse goals. Eerst legde Philippe Coutinho de bal panklaar op het hoofd van Mohamed Salah. Vervolgens lepelde de Braziliaan zelf de 0-2 binnen.

Negatieve hoofdrol Mignolet

Leicester City had in het 1ste bedrijf niks in te brengen, maar kwam toch nog op het scorebord. Een corner werd verkeerd ingeschat door Simon Mignolet, vervolgens kon Shinji Okazaki binnen tikken in een leeg doel.

Na de thee ontstond een waar voetbalgevecht. Liverpool leek even adem te hebben toen Jordan Henderson de 1-3 achter Kasper Schmeichel schoot. Ze konden niet lang van die riante voorsprong, want een minuut later lag ie er aan de andere kant alweer in. Mignolet keerde een schot, maar sloeg de bal recht op het hoofd van Jamie Vardy: 2-3.

Gemiste pingel

Even scheten alle Liverpool-fans 7 kleuren bagger. Mignolet gaf Vardy een rotschop in de 16: pingel. Vervolgens mochten dezelfde 2 hoofdpersonen uitvechten wie de winnaar zou worden. Dat werd de Belgische doelman: hij keerde de penalty die recht door het midden werd geschoten.