Liverpool - Swansea: Fer wint verrassend van Wijnaldum (video)

admin • 16:23, 21-01-2017 / Laatste Update: 03:31, 07-01-2024

Oud-ploeggenoten Georginio Wijnaldum en Leroy Fer stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar in de wedstrijd Liverpool - Swansea City voor de Premier League. Aan het begin van de wedstrijd was Liverpool de nummer 3 van de competitie. Swansea stond 20e, laatste dus. Toch was het Swansea dat aan het langste eind trok: 2-3

Saaie eerste helft, spektakel in de tweede

In de 1e 3 kwartier gebeurde eigenlijk helemaal niets, maar hoe saai de 1e helft was, zo leuk was de 2e: na 10 minuten in de 2e helft lag ineens 3 keer de bal in de touwen. Fernando Llorente scoorde namens het verdedigend spelende Swansea met een puntertje door de benen van Wijnaldum. Vrij snel daarna maakte de lange Llorente met een lekkere aanval en een mooie kopgoal de 0-2.

Liverpool komt terug

Het duurde niet bepaald lang voordat Liverpool iets terug deed. Ook Roberto Firmino rondde een mooie voorzet knap af met het hoofd. En in de 69e minuut was het wéér Firmino die mocht scoren. Op aangeven van Wijnaldum.

Swansea toch weer op voorsprong

Dank je misschien. Nu gaat Liverpool eroverheen, maar nee. Gylfi Sigurdsson scoorde gewoon even de 2-3 op Anfield. Met een gelukje kreeg hij in de 16 de bal via Klavan voor zijn voeten en hij schoof 'm binnen.

In de slotfase deed Liverpool er nog alles aan om op gelijke hoogte te komen. Adam Lallana zag bijvoorbeeld nog een bal op de lat terechtkomen, maar ondanks de 5 minuten extra tijd bleef het toch 2-3 en won Swansea verrassend.