Liverpool vernedert Porto en maakt return eigenlijk niet nodig

14 februari 2018

Pro shots

Voor FC Porto wordt de return in en tegen Liverpool waarschijnlijk vooral een toeristisch uitje naar Anfield Road. In eigen huis werden de Portugezen namelijk volledig weggespeeld door de Premier League-club. Met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis werd het 5-0 voor Liverpool.


Sadio Mané werd de grote man bij Liverpool door 3 keer te scoren. Zijn 1e goal viel halverwege de eerste helft, al kreeg hij wel wat hulp van Porto-doelman José Sá. Op aangeven van Wijnaldum schoot Mané op doel. De bal stuiterde lullig over de handen van Sá: 1-0.

Real Madrid wint door invaller Asensio en scherpe Ronaldo van PSG

Rebound
En daarmee was het verzet direct gebroken voor Porto, dat zich ongetwijfeld meer had voorgesteld van deze 2e ronde in de Champions League. Nog voor rust verdubbelde Liverpool de voorsprong door een rebound vakkundig binnen te werken.

Geen zin in gezeik
Liverpool leek weinig zin te hebben om het maar een klein beetje spannend te houden over 3 weken in Liverpool. Mané prikte nog 2 keer (de 0-3 en de 0-5). Roberto Firmino had tussendoor de 0-4 al op het scorebord gezet.