Liverpool werkt tegen Huddersfield aan doelsaldo en moet weer hopen op misstap City

26 april 2019

Soccrates Images

Liverpool staat weer even bovenaan in de Premier League. De Engelsen wonnen vrijdagavond met dikke cijfers van het al gedegradeerde Huddersfield Town. Op het eigen Anfield werd het maar liefst 5-0.


The Reds gaven vooral in de eerste helft gas. Al na 16 seconden lag de bal in het netje. De verdediging van Huddersfield (dat de aftrap mocht nemen) ging compleet de mis in, waarna Naiby Keita simpel kon afronden: 1-0.
Slecht Liverpool, toch 2 goals
De rest van de eerste helft was een beetje raar. Liverpool oogde helemaal niet zo goed, maar kwam wel op een 3-0 voorsprong. Sadio Mané (2-0) en Mo Salah (3-0) zorgden voor de goals.
Geen rust
In de tweede helft kon Jürgen Klopp zijn spelers sparen voor de halve finale van de Champions League, maar deed dat niet meteen. Woensdag speelt Liverpool uit bij FC Barcelona, maar dat was voor de Duitse trainer geen reden om zijn sterspelers vroegtijdig naar de kant te halen.

2 afgekeurde goals in 2 minuten
Binnen een tijdsbestek van 2 minuten werden 2 goals afgekeurd. Eerst scoorde Leandro Bacuna (oud-speler FC Groningen) voor de uitploeg. Hij werd afgefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant gebeurde Daniel Sturridge hetzelfde.

Hoogtepuntjes
Toch lukte het Liverpool om de score nog even flink uit te breiden en ook een beetje aan het doelsaldo te werken. Via Mané en Salah werd het 5-0. Een ander hoogtepuntje was de rentree van Alex Oxlade-Chamberlain bij Liverpool. De aanvallende middenvelder was meer dan een jaar geblesseerd en kreeg van Klopp nog een dikke 20 minuten.
Doelsaldo
Liverpool is weer voor even koploper in de Premier League. De ploeg staat 2 punten voor op Manchester City, dat later dit weekend uit bij Burnley speelt. Bij winst neemt de ploeg van Pep Guardiola de eerste plek weer over. Bij een gelijke stand heeft City voorlopig een iets beter doelsaldo: +67 om +64.